Om Spektrum

Tekstiltryk

Farvning

Uniprint

Procion MX

Remazol

Acid Dye

Indigo

Küpefarver

Metalfolie

Markal Paintstiks

Trykrammer m.m.

Photo Screen

Trykblokke og stencils

Tekstiler

Tørklæder og sjaler

Færdigsyede produkter

Afrikanske stoffer

Art Quilt og broderi

Galleri

Udsalg

Kurser

Postordresalg

Åbningstider - og find os

Links

Procionpriser2019
Procionfarvekort1
Procionfarvekort2
Procionfarvekort3

PROCION MX-farver

Procion MX er højreaktive farver, som er nemme at arbejde med, og som giver brillante farver. De kan både anvendes til tryk, maling og indfarvning af tekstiler. De kan andvendes på silke, uld, bomuld, viscose, hør, papir, bast og træ – kort sagt alle naturmaterialer. Procion MX-farverne kan anvendes som flydefarver og som fortykkede farver. Procion MX- farverne er særdeles velegnede til indfarvning af mindre eller større stykker af stof f.eks. i balje eller vaskemaskine. Procion MX-farverne er selvfixerende, dvs. at de blot ved at bevares fugtige i almindelig stuetemperatur i mindst 8 timer bindes til tekstilets fibre. Uanset applikationsmåde giver Procion MX intense og brillante farver. Farvekort.

Procionplushjlpestoffer

Udregning til indfarvning med Procion MX:

På farvernes emballage findes %-angivelser, som viser fuldfarverne i %. Tallet angiver det antal gram farvepulver, der skal bruges i 100 gr./100 ml færdigblandet farve, når man vil opnå farven i stærkeste intensitet (også kaldet ”fuldfarve”). Ved indfarvning i balje eller vaskemaskine bruges %-angivelsen til at udregne den nødvendige mængde af farvepulveret til den ønskede farvestyrke.

Farvens %-angivelse x stoffets vægt i gram

100 = mængden af farvepulver i gram

Eks.: 1000 gr. stof ønskes indfarvet i stærkest mulige intensitet i farven Lemon Yellow:

4 x 1000 gr.

100 = 40 gr. Lemon Yellow, derudover tilsættes div. hjælpestoffer.

Ønsker man en meget nøjagtig farvenuance er det nødvendigt at anvende vægt til udmåling af farvepulveret. Ellers kan man bruge følgende ca. mål: 1 tsk. = ca. 2,5 gr. og 1 spsk. = ca. 7,5 gr. (brug måleske).

Der bruges forskellige hjælpestoffer til at fixere farverne, til at forbedre deres flydeevne og til at lave fortykkelse til trykteknikker. Se under hjælpestoffer for mere information om disse.

Spektrum hjæper gerne med opskrifter til forskellige indfarvnings, male- og trykketeknikker med Procion MX farverne.

Her ses Procion MX i forskellige farver plus en række af de hjælpestoffer og kemikalier som bruges til farvning og trykning. Manutex (fortykkelse) ses yderst til venstre.