PROCION MX-farver

Procion MX er højreaktive farver, som er nemme at arbejde med, og som giver brillante farver. De kan både anvendes til tryk, maling og indfarvning af tekstiler. De kan andvendes på silke, uld, bomuld, viscose, hør, papir, bast og træ – kort sagt alle naturmaterialer. Procion MX-farverne kan anvendes som flydefarver og som fortykkede farver. Procion MX- farverne er særdeles velegnede til indfarvning af mindre eller større stykker af stof f.eks. i balje eller vaskemaskine. Procion MX-farverne er selvfixerende, dvs. at de blot ved at bevares fugtige i almindelig stuetemperatur i mindst 8 timer bindes til tekstilets fibre. Uanset applikationsmåde giver Procion MX intense og brillante farver. Farvekort.

Reaktive farver

Procion MX og Remazol

REMAZOL-farver

Remazolfarve er en lavreaktiv farve, som anvendes til tekstiltryk og indfarvning. Farvestoffet har stor spændvidde, hvad angår anvendelsesmuligheder. Således kan farven bl.a. benyttes på silke, uld, bomuld, viscose og hør – kort sagt alle naturmaterialer, samt enkelte syntetiske fibre. Remzolfarve kan anvendes som tyndtflydende silkemalingsfarve, fortykket trykfarve, indfarvningsfarve, farvereserve – kun fantasien sætter grænser. Alt afhænger af, hvilke hjælpestoffer man tilsætter. Fixering eller fæstning af farven sker ved dampfixering. Indfarvning sker i gryde eller i vaskemaskine.

Også for Remazolfarver viser %angivelser fuldfarverne i %.

Spektrum hjælper gerne med opskrifter til forskellige indfarvnings, male- og trykketeknikker med Remazolfarverne

 

Top

Procionplushjlpestoffer

På farvernes emballage findes %-angivelser, som viser fuldfarverne i %. Tallet angiver det antal gram farvepulver, der skal bruges i 100 gr./100 ml færdigblandet farve, når man vil opnå farven i stærkeste intensitet (også kaldet ”fuldfarve”). Ved indfarvning i balje eller vaskemaskine bruges %-angivelsen til at udregne den nødvendige mængde af farvepulveret til den ønskede farvestyrke.

Farvens %-angivelse x stoffets vægt i gram

100 = mængden af farvepulver i gram

Eks.: 1000 gr. stof ønskes indfarvet i stærkest mulige intensitet i farven Lemon Yellow:

4 x 1000 gr.

100 = 40 gr. Lemon Yellow, derudover tilsættes div. hjælpestoffer.

Ønsker man en meget nøjagtig farvenuance er det nødvendigt at anvende vægt til udmåling af farvepulveret. Ellers kan man bruge følgende ca. mål: 1 tsk. = ca. 2,5 gr. og 1 spsk. = ca. 7,5 gr. (brug måleske).

Der bruges forskellige hjælpestoffer til at fixere farverne, til at forbedre deres flydeevne og til at lave fortykkelse til trykteknikker. Se under hjælpestoffer for mere information om disse.

Spektrum hjæper gerne med opskrifter til forskellige indfarvnings, male- og trykketeknikker med Procion MX farverne.

Her ses Procion MX i forskellige farver plus en række af de hjælpestoffer og kemikalier som bruges til farvning og trykning. Manutex (fortykkelse) ses yderst til venstre.

FarvekortProcionMX