item8
 
  
 

Mal, dup, spartel eller tryk farverne på. Spektrum har selvfølgelig trykrammer af passende finhed og kvalitet.Ved tryk anbefales gaze 35 T. Farverne fixeres på stoffet ved at stryge på bagsiden, ved ovnfixering eller i industritørretumbler. Fixering ved ca. 150° i 5-6 min. Lad gå 24 til 72 timer, før evt. vask eller rens. Benyttes pigmentfarverne sammen med farve, der skal dampfixeres, skal disse anvendes først, således at dampfixering, udskylning og vask er foretaget, inden man begynder at bruge Uniprint-farverne. Farverne skal opbevares tørt og køligt!

UNIPRINT-pigmenter

Uniprint pigment bruges til indfarvning af de forskellige Uniprint-bindere. Pigmenterne har højeste lysægthed, er meget bestandige overfor alkaliske vaskemidler, temperaturstabilitet, højrest renhed, brillans, farvestyr og dækkeevne. Desuden har de gode flydeegenskaber for at lette doseringen.

Ryst emballagen godt før brug og hold den selvfølgelig altid tillukket. Klumper af indtørret pigment må fjernes ved filtrering. Pigmenten skal tilsættes under omhyggelig omrøring. Alle pigmenter kan blandes indbyrdes.

Udover standardpigmentsortimentet på 20 farver findes 6 lysende klare neonfarver, som ved iblanding kan give standardpigmenterne usædvanlig stor klarhed og brillans. Metalpigmenter findes i guld, sølv og kobber i miljøvenlig pasta, som er støvfri. Farvekort findes nederst på siden.

UNIPRINT-bindere

Aquabinder er en meget vandig binder, som bruges hvis du vil male med et akvarelagtigt udtryk eller rulle farven på med skumrulle.

Reaktiv H.K.S.L. er specielt udviklet til tekstiltryk og maling på silke og uld. Binderen efterlader materialet med et fuldstændigt blødt greb. Kan blandes med Soft White 200 for at opnå en dækkende virkning på farvet bund. Reaktiv H.K.S.L kan KUN bruges til uld- og silkestoffer og kan IKKE blandes med andre bindere end den nævnte Softwhite 200.

Sof-T MB 550 er en transparent, meget blød binder, som kan anvendes på lyse stoffer samt til sort tryk. På lyse stoffer, giver den flotte klare farver, som er transparente, når de trykkes over hinanden,men den er ikke velegnet til at bruge på mørkere stoffer. Den har en høj gnideægthed og stoffet bevarer et meget blødt greb. Den egner sig også til at blande i andre bindere, hvis man ønsker et mere transparent udtryk.

White S.L. 150 er en dækkende hvid binder til pastelfarver. Den giver også et meget blødt greb og er velegnet til bløde, elastiske stoffer.

Sof-T-White 200 er en ekstra dækkende binder. På grund af det store indhold af hvidt pigment bliver farverne lidt “kridtede” med denne binder.

D 50 er en dækkende binder til klare farver. Med den er det f.eks. muligt at lave tryk med klare, brillante farver, som står skarpt på en mørk baggrund.

D 20/80 er en transparent binder. Den er selvfixerende ved tilsætning af Superfix 9XK.

White 20/80 - som ovenstående, men dækkende hvid.

Superfix 9XK - koldfixativ til D 20/80 og White 20/80.

EXP er en svulmebinder, som man kan lave reliefagtige tryk og effekter med. Når trykket fixeres (stryges) svulmer farven op og danner relief. Reliefvirkningen kan dæmpes ved at den tilsættes andre bindere

EXP Sort er en sort svulmebinder/farve. Forsøger man at blande sig til en sort svulmefarve af den almindelige EXP og sort pigment, bliver resultatet gråt.

Reflexxgiver tryk med perlemorseffekt. Binderen har en meget stor dækkeevne og er velegnet på både mørke og hvide textiler. Man kan opnå meget flotte farver med glansfuld og metallisk skær ved at tilsætte 0-10g Uniprint Farvepigment per kilo REFLEXX. Undgå at tilsætte for megen farvepigment, da det reducerer den metalliske effekt.

Metalbinder er specielt beregnet til metalpigment og giver også et blødt greb. Den tilsættes Uniprint guld- eller sølvpasta, som udmærker sig ved ikke at blive mat eller sortfarvet. Den blandede farve har en begrænset holdbarhed på omkring 14 dage.

Glitterbase bruges til glitterpigment, transfer og textildecoupage.

Discharge 2000 er en genial ætsebinder, som kan bruges til både hvid- og farveætse. Den virker på stoffer, som er indfarvet med reaktive farver. Uniprint Discharge skal blandes med Uniprint Aktivator DC Extra for at blive aktiv. Man kan tilsætte O-100 gr Uniprint farvepigment per kilo og derved opnå enhver farvetone, så man altså på samme tid fjerner stoffets bundfarve og trykker en ny på.

Aktivator DC Extra tilsættes Discharge 2000 for at aktivere den.

Additiv RET er et middel, som forlænger trykfarvens tørretid.

Superrens bruges til at vaske rammerne rene for farve.

UNIPRINT-bindere og pigmenter

Systemet fra UNIPRINT er det ultimative valg til tekstiltryk. Det er et fler-komponentsystem, som består af farvepigmenter og bindere, som købes hver for sig og blandes efter behov. Man bruger de samme farvepigmenter til stort set alle binderne, og farvestyrken justeres ved at tilsætte mere eller mindre pigment. Binderne er miljørigtige og ugiftige og kan blandes indbyrdes og tilsættes Uniprint Pigmentfarver efter ønsket udtryk. Binderne findes som: transparente, opaque (dvs. dækkende), metal (tilsættes metalpigment: guld, sølv eller kobber), perlemor, puff eller flourscerede ved tilsætning af flour-pigment. Der findes også en selvfixerende binder, som kan anvendes til farvetryk, metaltryk, laminering og flock. Farverne binder på alle typer af stoffer, naturlige såvel som syntetiske fibre. Binderne giver et blødt materialegreb. Pigmenterne, som findes i mange nuancer, er højkoncentrerede, meget brilliante og købes separat. Priser længere nede på siden. Farvekort findes nederst på siden.

Uniprintplusbindere

Uniprint Pigment og de mange binderer fås i forskellige størrelser

Uniprint-bindere
Alle priser er ex. moms

250 gr
 

500 gr
 

1000 gr
 

5000 gr
Pris pr. kg
 

Aquabinder

kr

kr

kr

kr

Reaktiv H.K.S.L.

kr

kr

kr

kr

Soft-T MB 550

kr

kr

kr

kr

White S.L. 150

kr

kr

kr

kr

Soft-T-White 200

kr

kr

kr

kr

D 50

kr

kr

kr

kr

D 20/80

kr

kr

kr

kr

White 20/80

kr

kr

kr

kr

Superfix 9XK

kr

kr

kr

kr

EXP (Svulme)

kr

kr

kr

kr

EXP Sort (Svulme)

kr

kr

kr

kr

Reflexx

kr

kr

kr

kr

Metalbinder

kr

kr

kr

kr

Glitterbase

kr

kr

kr

kr

Discharge 2000

kr

kr

kr

kr

Aktivator DC Extra

kr

kr

kr

kr

Additiv RET

kr

kr

kr

kr

Superrens

kr

kr

kr

kr

Top

Priser

Top